Ниското либидо или загубата на сексуално желание може да подтикне мъжете да посетят лекаря си

Същият екип от изследователи по -рано установи, че жените също могат да отделят значително количество телесна мазнина, правейки спринт стационарно колоездене в продължение на 20 минути, три пъти седмично. Друго скорошно проучване установи, че интервалните тренировки също могат да подобрят здравето на сърцето.

Лесни интервални тренировки

Убеден още? За да ви помогнем да добавите спринтова интервална тренировка към рутината си, се обърнахме към експерта по фитнес за всекидневно здраве Дженифър Бейлис, ATC, CSCS. Ето какво препоръчва тя:

Тренировка за начинаещи:

Загрявка: 5-минутна сграда за лесно бягане.

Алтернативен 30-секунден спринт с 1. 5-минутно лесно бягане за 20 минути.

Охлаждане: 5-минутно лесно бягане, забавящо се до разходка. Опъвам, разтягам.

Междинна тренировка:

Загрявка: 5-минутна сграда за лесно бягане.

Алтернативен 30-секунден спринт с 30-секундно лесно бягане за 20 минути.

Охлаждане: 5-минутно лесно бягане, забавящо се до разходка. Опъвам, разтягам.

Разширена тренировка:

Загряване: 5-минутно лесно бягане.

Алтернативен 30-секунден спринт с 15-секундна лесна/умерена джогинг за 20 минути.

Охлаждане: 5-минутно лесно бягане. Опъвам, разтягам.

Как работите за изгаряне на коремните мазнини? Кажете ни вашия план за подстригване на корема в коментарите.

За повече новини за фитнес, диета и отслабване, следвайте @weightloss в Twitter от редакторите на @EverydayHealth.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото във фитнеса

7 съвета за връщане към рутинна тренировка, ако пандемията ви наруши

Ако хаосът на COVID-19 ви е поставил в коловоза без време или енергия за упражнения, не сте сами. Ето как можете да се върнете към правилния път.

От Куин Филипс, 27 април 2021 г.

Как да почистите домашното си оборудване за фитнес

Публичните фитнес зали не са единствените, пълни с микроби. Тук лекарите споделят най -добри практики за поддържане на чистотата и здравето на домашната ви фитнес зала.

От K. Aleisha Fetters 26 март 2021 г.

Най -добрите приложения за фитнес

От бягане до начален лагер до йога, ето 10 приложения за фитнес, които ще ви помогнат да се отървете от излишните килограми, които може да сте натрупали по време на пандемията на коронавирус.

От Hedy Marks 4 февруари 2021 г.

5-минутна експресна тренировка за цялото тяло Barre

Нямате време? Все още можете да нокаутирате тренировка за цялото тяло от треньорката Британи Уилямс-не е необходимо оборудване.

От Мойра Лоулър, 28 януари 2021 г.

5-минутна тренировка за сила на цялото тяло с Келси Уелс

Уелс, личен треньор, проектира тази рутина без оборудване, така че да можете да работите с цялото си тяло по всяко време и навсякъде.

От Мойра Лоулър, 12 https://harmoniqhealth.com/ януари 2021 г.

Проучване: Могат ли фитнес тракерите и приложенията да дадат тласък на рутинните ви упражнения?

Новите данни показват да, но резултатите може да са по-добри, ако използвате устройства с поставяне на цели и други поддържащи функции.

От Сари Харар, 23 декември 2020 г.

Не просто седнете там: Малко упражнения компенсират целия ден на седене

Ново проучване установява, че 30 до 40 минути умерена до интензивна физическа активност може да противодейства на седенето на бюро през целия ден и да ви помогне да нулирате след а. . .

От Дон Рауф, 27 ноември 2020 г.

Развиващ навик в 5 стъпки, който ще ви остави енергизирани, отпуснати и по-мобилни

Поддържането на мускулите е важно за здравословното движение, избягването на наранявания и стареенето. Ето как да започнете днес.

От Джесика Мигала 8 октомври 2020 г.

Интелигентно здраве: Опитах фитнес огледалото Echelon Reflect за тренировки у дома-ето какво се случи

От Лорън Дел Турко, 21 септември 2020 г.

Най-добрите упражнения с телесно тегло за изработване на всяка част от тялото ви

Няма оборудване? Няма проблем. Все още можете да тренирате за цялото тяло, като използвате само собственото си тегло като съпротива.

От Мойра Лоулър, 1 септември 2020 г. “

Как човек знае, че нивата му на тестостерон не са това, което са били преди? Ниското либидо или загубата на сексуално желание може да стимулира мъжете да посетят лекаря си. Всъщност това е една от най -честите причини мъжете да проверяват нивата на тестостерон, според изследване в броя на Journal of Sexual Medicine от януари 2015 г. Въпреки че ниският тестостерон обикновено се лекува с заместителна терапия с тестостерон, медицинската намеса не е единственият начин за възстановяване на сексуалното желание. Връщането на вашия канал може също да произтича от упражнения, отслабване и намиране на забавни начини да се свържете отново с партньора си.

Започнете с правилна диагноза

Успешното лечение на всяко състояние започва с получаване на точна диагноза. „Първото нещо, което искам да направя, е да направя крачка назад и да попитам„ Кой казва, че имате ниско Т “? казва урологът Kevin T. McVary, доктор по медицина, професор и председател на урологията в Медицинския факултет на университета в Южен Илинойс в Спрингфийлд.

Ако имате симптоми на нисък тестостерон, включително ниско либидо, Вашият лекар може да оцени нивата на тестостерон с обикновен кръвен тест, за да потвърди диагнозата. Ендокринното общество препоръчва тестването да се прави сутрин, когато нивата на тестостерон са най -високи.

След това поемете отговорност за вашето здраве

След като потвърдите, че ниското ви сексуално желание се дължи на нисък тестостерон, а не на друго здравословно състояние, можете да опитате тези стъпки за подобряване на ниското либидо чрез избор на начин на живот:

Упражнение. Получаването на поне 200 минути аеробна активност с умерена интензивност на седмица води до подобряване на сексуалната активност и нивата на тестостерон, според проучване в Journal of Sexual Medicine през 2013 г. Отслабнете. Това е особено важно, ако сте със затлъстяване, казва д-р уролог Рена Малик от Медицинския център на Университета в Чикаго и съавтор на изследването на Journal of Sexual Medicine от 2015 г. По същия начин, когато изследователите разговаряли с мъжете за преодоляване на ниското сексуално желание, те установили, че по -малкото коремни мазнини корелира с подобреното желание, според проучване на Journal of Sexual Medicine, публикувано през 2014 г. Контролирайте диетата си. В проучване на затлъстели мъже с диабет тип 2, намаляването на около 600 калории на ден чрез спазване на диета с ниско съдържание на мазнини, високо съдържание на протеини и умерено въглехидрати е било ефективно за подобряване на сексуалното желание, според изследване в Journal of Sexual Medicine през 2011 г. Борба с всякакви злоупотреби с вещества. Въпреки че изследванията на сексуалното желание и злоупотребата с вещества са ограничени, д -р Маквери казва, че мъжете с ниско сексуално желание трябва да обмислят употребата на законни и незаконни вещества, включително пушене и пиене на повече от умерено количество алкохол. Отказът може да подобри либидото, казва той. Прегледайте лекарствата си. Страничните ефекти и взаимодействието на лекарства, отпускани с рецепта и лекарства без рецепта, могат да допринесат за загуба на желание. Говорете с Вашия лекар, за да видите дали някое от настоящите Ви лекарства може да повлияе на сексуалното Ви желание. Говорете с терапевт. Емоционалните, както и физическите фактори могат да повлияят на вашето либидо. Загубата на желание е по -вероятно сред мъжете, които са загубили съпруг, са безработни или имат ниски доходи или са се пенсионирали, съобщават изследователи в Journal of Sexual Medicine през 2014 г. Говорете с терапевт, ако ви е трудно да се справите с основни стресови фактори за живота.

Намерете своята нова интимност

Възприеманият натиск да бъдете незабавно готови за секс може да затрудни справянето с изгубеното желание, според експерта по секс и интимност Лори Брото, доктор по психология и доцент в катедрата по акушерство и гинекология в Университета на Британска Колумбия в Канада. „Мъжете са свикнали със силен, стабилен отговор“, казва тя. „Тук решението става персонализирано. Какво е възбуждащо за вас? Дали е докосване, визуално, вземане на вана или душ? Танцува ли? “

Имайки това предвид, опитайте тези стратегии:

Общувайте. Говорете с партньора си, за да я уведомите, че ниското ви либидо не се дължи на нея. Обсъдете решенията. Попитайте какво я привлича и дали и двамата бихте се възползвали от работата със секс терапевт, предлага Роуз Хартцел-Кушаник, д-р, EdS, педагог по сексуално здраве и терапевт от сексуалната медицина в Сан Диего в Калифорния. Планирай напред. „Планирането не трябва да бъде несекси“, казва Брото. Насладете се на времето, което отделяте за планиране на вашата среща и новите стратегии, които ще ви възбудят. Докоснете. „Опитайте се да се включите в докосване без търсене“, казва Хартцел-Кушаник. Гушкането, поглаждането, масажът и други видове нежно докосване, които ви свързват с партньора ви, могат да доведат до възбуда. Бъдете активни заедно. „Упражнението заедно е страхотно. Вие цените тялото си повече “, казва Мери Лин, доцент, асистент по акушерство и гинекология и съдиректор на Клиниката за сексуално здраве в университета Лойола в Мейууд, Илинойс.” Нашата клиника дори има програма за преподаване на двойки йога. “Фантазирайте. Когато изследователите сравниха ефектите от четенето на сексуална история, самостоятелно фантазиране и записване на собствената си сексуална фантазия, те откриха, че неструктурираната фантазия е довела до най -голямото увеличаване на желанието. И все пак и трите варианта увеличават желанието повече, отколкото да не правят нищо , според проучването, публикувано през 2012 г. в Journal of Sexual Medicine.

„Преоткриването на връзката ви отново наистина помага. Просто да се съсредоточим върху това да се докосваме повече, да имаме вечери за срещи и просто да отделим време за партньора си, е добре “, казва д -р Лин. „Едно от най-важните неща е да използвате I-език вместо вас-език и да не намирате грешки в случващото се. ”Например, може да кажете:„ Чувствам се смутен от ниското си сексуално желание. Можем ли да се гушкаме за известно време и да видим как става? ”

Абонирайте се за нашия бюлетин за здраве на мъжете!

Най -новото в ниския тестостерон

Нисък тестостерон и сън

Ако не спите достатъчно, може да намалите тестостерона. Научете как да получите повече и по -добър сън, за да подобрите нивата на тестостерон.

От Маделин Р. Ван, MPHA, 19 август 2015 г.

6 съвета за отслабване за мъже с нисък тестостерон

Мъжете, които носят излишни килограми, може да са изложени на риск от нисък тестостерон. Тези съвети за отслабване могат да помогнат за естествено повишаване на тестостерона. . . .

От Реджина Бойл Уилър, 19 август 2015 г.

Наблюдение на вашето здраве, докато приемате заместващи тестостерон

Тестостероновата заместителна терапия може да дойде с редица потенциални странични ефекти. Ето какво трябва да внимавате, докато приемате заместител на тестостерон. . .

От Бет У. Оренщайн, 19 август 2015 г.

Как ниският тестостерон влияе върху плодовитостта

Ниският тестостерон може да доведе до ниско производство на сперматозоиди, но хормоналните заместители също могат да повлияят на това. Помислете за тези стъпки, за да увеличите плодовитостта.

От Бет У. Оренщайн, 19 август 2015 г.

6 странни предупредителни знака за нисък тестостерон

Ниският Т засяга цялото ви тяло. Промените в паметта, сухата кожа и инфаркт могат да бъдат признаци на ниски нива на тестостерон.

От Madeline R. Vann, MPH 31 юли 2015 г.

6 начина да разрушите тестостерона си

Наднорменото тегло, лечението на косопад и заседналият начин на живот са сред факторите, които могат да понижат нивата на тестостерон.

От Madeline R. Vann, MPH 23 юли 2015 г.

Нисък тестостерон и мускулна маса

Тестостеронът помага за изграждането на мускули, а ниският тестостерон може да причини загуба на мускулна маса. Ето съвети за поддържане на мускулите и избягване на слабост от ниския тестостерон. . .

От Крис Илиадес, 8 април 2014 г.

Битката при издутината: Управление на ниско Т и тегло

Имате проблеми с отслабването и все още нямате енергия за тренировка? Нарастването на теглото при мъжете може да бъде един от симптомите на нисък тестостерон. Ето как да отслабнете. . .

От Елизабет Шимер Бауърс, 18 февруари 2014 г.

По -млад от 50? Да, може да имате нисък тестостерон

Разберете защо при по -млади мъже могат да се появят симптоми на нисък тестостерон, като умора и ниско либидо.

От Елизабет Шимер Бауърс, 18 февруари 2014 г.

Как да се борим със симптомите на нисък тестостерон

От ниско сексуално влечение до промени в настроението, ниският тестостерон може да доведе до много симптоми, не всички от които са сексуални. Научете повече за ниския тестостерон при мъжете. . . .

От Уайът Майърс, 5 април 2013 г. “

Инсулинът, хормон, произвеждан от панкреаса, е необходим за преместване на глюкозата (или захарта) във вашите клетки, след като тялото ви разгражда храната за енергия. По време на бременността тялото ви става по -малко чувствително към ефектите на инсулина, което може да доведе до това, което е известно като гестационен диабет. Ако имате гестационен диабет, кръвната Ви захар може да стане твърде висока, създавайки редица рискове за здравето на вашето бебе.

Гестационен диабет и здравето на вашето бебе

Ако кръвната Ви захар остава постоянно повишена по време на бременност, излишната захар може да премине през утробата до Вашето неродено бебе. Това може да увеличи бъдещия риск на детето ви от затлъстяване и диабет тип 2. Други рискове за здравето, свързани с гестационния диабет, включват:

Макрозомия. Този термин просто означава „голямо бебе“ и се отнася за всяко бебе, чието тегло при раждане е над 8 паунда, 13 унции. Бебе с макросомия може да изпита трудности по време на процеса на раждане. Най -често срещаният проблем, с който се сблъскват големите бебета, е увреждане на нервите и мускулите в раменете им по време на вагинално раждане. Вашият лекар ще следи размера на вашето бебе, като извършва ултразвукови прегледи през цялата бременност. Ако Вашият лекар е загрижен за размера на Вашето бебе, може да се препоръча цезарово сечение. Хипогликемия. Ако вашето неродено бебе е изложено на високи нива на кръвната захар, докато е в утробата, бебето в крайна сметка ще произвежда допълнително инсулин, за да се справи с излишната захар. Този скок на инсулина може да доведе до рязко спадане на глюкозата на бебето веднага след раждането, състояние, наречено „хипогликемия.“ Ниската кръвна захар е опасна, защото бебето ви зависи почти изключително от глюкозата за енергия по време на раждането. Признаците и симптомите на хипогликемия включват припадъци, мудност и затруднено дишане. Поради тази причина лекарите ще проверят кръвната захар на вашето бебе веднага след раждането. Ако нивото на глюкозата е ниско, на вашето бебе ще бъде даден захарен разтвор, докато нивата на кръвта се стабилизират. Жълтеница. Това е жълто обезцветяване на кожата на вашето бебе, причинено от билирубин, пигмент, който се получава при разграждане на червените кръвни клетки. Много новородени бебета имат жълтеница, но състоянието е по -често при бебета, чиито майки имат гестационен диабет. Бебетата с жълтеница може да са слаби и да имат проблеми с храненето. Кръвта на вашето бебе ще бъде изследвана за билирубин. Специална светлина, която премахва билирубиновия пигмент, може да се използва за лечение на вашето бебе.

Дългосрочни ефекти на гестационния диабет върху вашето бебе

Децата, родени от майки с гестационен диабет, са изложени на риск от наднормено тегло, развитие на диабет тип 2 в бъдеще и може да имат повишен риск от увреждания при учене.

Затлъстяване. Наблюдението, че децата на майки, които са имали диабет по време на бременността, са изложени на по -висок риск от наднормено тегло, е признато за първи път преди десетилетия. Тази връзка между гестационния диабет и детското затлъстяване вече е добре установена. Диабет тип 2. Проучванията показват, че вие ​​и вашето бебе имате по -висок риск от развитие на диабет тип 2 в даден момент. Диабет тип 2, най -честата форма на диабет, обикновено се причинява от инсулинова резистентност, която не позволява на тялото ви да използва глюкозата правилно. Наднорменото тегло увеличава риска от диабет тип 2. Затруднения при обучение. Ако гестационният ви диабет е лошо контролиран, тялото ви може да започне да разчита на мазнини и мускулна тъкан, а не на глюкоза, като източник на енергия. Това може да доведе до разграждане на продукти, известни като „кетони.“ Някои проучвания показват, че излагането на кетони може да доведе до по -нисък коефициент на интелигентност и проблеми с ученето по -късно в живота на бебетата. Тези проучвания не са потвърдени и все още са противоречиви, но те са още една причина да поддържате гестационния си диабет под добър контрол.

Въпреки че гестационният диабет е свързан с няколко рискове за здравето на вашето бебе, можете да направите много, за да защитите здравето на детето си.

Related Post

شكرا لاستخدامك كافور

حقوق الطبع محفوظه لدى كافور لحلول التجاره الالكترونية

تواصل معنا

البريد الالكتروني : info@cafoor.com
رقم الهاتف : +970599053339